Metse-BTS    Begeleiding, Training en Scholing

Start Omhoog

Wie ben ik?

Ik ben Elisabeth Metselaar-Heinhuis, geboren op 4 mei 1949 te Den Haag. Ik heb twee oudere broers, Willem en Hans. Mijn ouders waren Gerard en Minoes Heinhuis-Poller die resp. in 1995 en 1999 na een liefdevol leven overleden zijn.

Opleidingen:

1998 -Psychologie, afgestudeerd aan de Benelux Universiteit te Antwerpen ;

1989 opleiding voor Yoga docent afgerond;

1983 -HBO Maatschappelijk werk daarna heb ik me gespecialiseerd Bedrijfsmaatschappelijk werk;

1971  -Psychiatrisch verpleegkundige B. Daarnaast heb ik nog veel cursussen op het gebied van menswetenschappen gedaan, o.a. bij Prof. Ramsay (gedragstherapie) aan de VU te Amsterdam.

Werk.                                                                                                                                         

Ik houd van mijn werk en ben eigenlijk een generalist. Dit is iemand die weinig weet van veel. Dit in tegenstelling tot een specialist die veel weet van weinig. Ik ben breed en tegelijk oppervlakkig opgeleid. Heb naast een specialistische opleiding als verpleegkunde, en bedrijfsmaatschappelijk werk, tijdens mijn universitaire opleiding psychologie vakken uit verschillende disciplines gevolgd, capita selecta’s: bedrijfskunde, economie, rechten, personeel en arbeid, marketing, enzovoorts. Daarom ben ik in staat een probleem vanuit zeer uiteenlopende invalshoeken te benaderen.                                                      

Als adviseur of consultant adviseer ik organisaties bij transitieprocessen. Ik richt me vnl. op personeelsmanagement, communicatie, leiderschap en verandermanagement. (zie producten) Ik heb een veelzijdig beroep en kom met veel mensen op verschillende niveaus in aanraking. Dit geeft me de kans om een kijkje te krijgen in “keukens” van uiteenlopende bedrijven. Het is ook een veeleisend beroep. Mijn klanten verwachten veel van mij, namelijk, dat ze door coaching, advisering instaat zullen zijn hun eigen problemen te gaan oplossen. En het gaat er dus niet om dat ik alles weet, maar dat ik in bepaalde situaties wel snel in mijn netwerk de juiste informatie kan vergaren en overtuige